Reteta zilei: Muschi de porc cu sos smantana

Printeaza

Mușchi de porc cu sos smantana din: muschi de porc, seminte de chimen, maghiran, condimente pentru carne de porc, ulei de masline, piper negru, otet de vin alb, smantana si amidon de porumb.

Ingrediente:

Muschi de porc cu sos smantana

Muschi de porc cu sos smantana

  • 2 kg muschi de porc, fara grasime
  • 1-2 lingurite seminte de chimen
  • 1 lingurița maghiran
  • 1 lingurița condiment pt carne de porc
  • 1/2 lingurita sare
  • piper negru, dupa gust
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1/2 cana de apa
  • 2 linguri otet de vin alb
  • Smantana degresata
  • 2 lingurite amidon de porumb + 1 lingurita apa

 

Mod de preparare:

Puneti semințele de chimen, maghiranul, condiment pentru porc, sarea, piperul si pisati bine in mojar.

Folositi amestecul pentru a freca muschiul de porc pe ambele parti. Incalziti uleiul de masline in tigaie, se adauga muschiul si se prajeste bine pe toate partile.

Muschi de porc cu sos smantana

Puneti friptura intr-o cratita, amestecati otetul cu apa si adaugati peste friptura. Gatiti friptura cel putin 4-5 ore.

Strecurati lichidul intr-o cratița mica si fierbeti 10-15 minute. Se amestecă amidonul de porumb si apa, se adauga smantana.

Muschi de porc cu sos smantana

Incorporati in lichidul cald și se fierbe pana când sosul este ușor ingroșat. Se serveste muschiul de porc cald cu sosul de smantana.

Muschi de porc cu sos smantana

Muschi de porc cu sos smantana

Muschi de porc cu sos smantana

Pofta buna!

4 comentarii

  1. Valentina Negrescu

    Arata extraordinar muschiul de porc, mai ales cu sosul ala… te lingi pe degete

  2. Minunat, pur si simplu minunat

  3. Muschiul de porc cu smantana mi-a iesit delicios!

  4. Foarte, foarte bun muschiuletul de porc si sosul de smantana este perfect

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.