Reteta zilei: Legume la cuptor

Printeaza

Legume la cuptor din: cartofi, ardei gras, ceapa, ulei de masline, rozmarin, sare, piper. Legumele sunt o excelentă sursă de fibre, care ajută la menținerea unui sistem digestiv sănătos și la prevenirea constipației.

Datorită conținutului scăzut de calorii și bogăției în fibre, legumele pot contribui la menținerea unei greutăți sănătoase și la gestionarea senzației de foame.

 

Ingrediente: 

  • 500gr cartofi
  • 2 ardei grasi, galbeni
  • 12 cepe mici
  • ulei de masline
  • 2 fire de ceapa verde sau rozmarin
  • sare si piper

 

 

Mod de preparare:

Preincalziti cuptorul la 200C. Spalati cartofii si fierbeti in apa clocotita timp de 5 minute. Scurgeti.

Legume la cuptor
Dupa ce s-au racit, curatati coaja si taiati in jumatati.

Curatati si taiati fasii ardeiul. Curatati ceapa si maruntiti.

Ungeti un vas termorezistent. Aranjati cartofii si ardeiul in vas, apoi adaugati ceapa.

Presarati rozmarin, sare, piper si ulei.

Legume la cuptor
Dati la cuptor 30-40 de minute. Serviti legumele imediat.

Legume la cuptor

Legume la cuptor

Legume la cuptor

 

Pofta buna!

 

 

 

Legume la Grătar cu Sos de Cimbru

Legume la Grătar cu Sos de Cimbru din: dovlecel, vanata, ardei, ciuperci, ulei, sare, piper. Bucurați-vă de gustul intens și aroma plăcută a legumelor proaspete cu această rețetă simplă de legume la grătar, îmbogățite cu un sos de cimbru și ulei de măsline. Această preparare nu doar că este delicioasă, dar vine și cu multiple […]

 

 

Supă Cremoasă de Ovăz cu Legume

Supă Cremoasă de Ovăz cu legume din: ceapa, morcovi, telina, usturoi, fulgi de ovaz, supa, ulei, sare, piper, turmeric, paprika, patrunjel. Nu este un secret că ovăzul constituie o sursă remarcabilă de fibre și nutrienți esențiali, dar știai că poate transforma o simplă supă într-o experiență culinară excepțională și sănătoasă? Supa de ovăz reprezintă o […]

 

Legume la Tigaie cu Năut

Legume la Tigaie cu Năut din: naut, spanac, rosii, usturoi, chili, ulei, oregano, sare, piper. Dacă sunteți în căutarea unei rețete simple, sănătoase și pline de savoare, legumele la tigaie cu năut reprezintă alegerea perfectă. Această combinație de ingrediente proaspete și condimente aromate transformă un amestec umil de legume și năut într-o masă delicioasă și […]

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.