Desert cu fulgi de ovaz si fructe din: faina, unt, fulgi de ovaz, zahar brun, scortisoara, mere, pere, prune, stafide, miere, iaurt, inghetata, crema de branza. Ingrediente: 140g de făină 100g de unt 4 linguri fulgi de ovăz 2-3 linguri de zahăr brun 1 linguriţă de scorţişoară 4 mere sau pere sau 6 prune (sau […]
Reteta zilei: Desert cu fulgi de ovaz si cirese
PrinteazaDesert cu fulgi de ovaz si cirese din: cirese, sos de mere, oua, esenta de vanilie, esenta de migdale, scortisoara, sare, praf de copt, lapte, fulgi de ovaz.
Poate te intereseaza si:
- Prajitura cu foi de zahar ars, smantana si lamaie
- Prajitura cu blat de biscuiti si glazura de ciocolata
- Papanasi cu urda si gris facuti la cuptor
Ingrediente:
- 1 cană cireșe fără sâmburi
- 1½ căni sos de mere neindulcit
- 2 oua
- ½ linguriță esenta de vanilie
- ½ lingurita esenta de migdale
- ¼ linguriță scorțișoară
- ¼ linguriță de sare
- ¾ lingurita praf de copt
- 1 cana de lapte
- 2 cani fulgi de ovăz
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 170C.
Într-un castron mare, amestecati împreună sos de mere, esentele de vanilie si migdale, ouă, scortisoara, sarea, praful de copt și incorporati laptele.
Amestecati pana se omogenizeaza.
Tocati cireșele și adăugați-le in castron împreună cu fulgii de ovăz.
Se amestecă cu o lingură până se combina.
Intr-un vas termorezistent, se stropesc peretii cu putin ulei si se toarnă amestecul de ovăz.
Coaceti timp de 40-45 minute. Serviti preparatul cald.
Desert cu fulgi de ovaz si cirese
Pofta buna!
poate iti place si:
Porridge de ovaz cu caise uscate
Porridge de ovaz cu caise uscate ovaz, apa, caise, gem de caise, scortisoara, sare de mare, sirop de artar. O idee buna pentru o cina usoara, satioasa si sanatoasa! Ingrediente: 88 gr ovaz 355 ml apa 4 caise uscate, maruntite 2 linguri gem de caise 1/4 lingurita scortisoara 1 praf de sare fina de mare […]
Pofta buna!
Imi place desertul asta