Prajitura cu blat de biscuiti si glazura de ciocolata

Printeaza

Prajitura cu blat de biscuiti si glazura de ciocolata din: biscuiti, unt, lapte, oua, ciocolata neagra, fulgi de cocos, ciocolata alba.

Ingrediente pentru blatul maro: Prajitura_cu_blat_de_biscuiti_si_glazura_de_ciocolata

  • 400 g biscuiţi
  • 100 g unt
  • 20 ml lapte
  • 2 ouă
  • 300 g ciocolată neagră
  • 100 g fulgi de cocos

Ingrediente pentru blatul alb:

  • 400 g biscuiţi
  • 100 g unt
  • 20 ml lapte
  • 2 ouă
  • 200 g ciocolată albă

Ingrediente pentru glazura de ciocolată:

  • 200 g unt
  • 350 g ciocolată neagră

Mod de preparare:

Rupi biscuiţii în bucăţi mici şi torni peste ei laptele astfel încât să se înmoaie foarte puţin. Intre timp, pui ciocolata cu untul pe baie de aburi. Când s-au topit, iei de pe foc şi adaugi ouăle bătute.

Pui din nou pe foc pentru alte 2 minute, amestecând continuu. La final, adaugi fulgii de cocos. Compoziţia obţinută o torni peste cea de biscuiţi şi amesteci până se omogenizează.

Pui amestecul pe o formă de tort şi-l dai la frigider 2 ore. Ulterior, pregăteşti blatul alb, respectând aceiaşi paşi ca şi la cel maro. Când este gata, îl pui peste blatul de ciocolată şi dai din nou la frigider.

Intre timp, pregăteşti glazura de ciocolată. Pe baie de aburi topeşti ciocolata cu untul şi torni glazura obţinută peste cele două blaturi. Dai prăjitura la frigider 2-3 ore.

Prajitura cu blat de biscuiti si glazura de ciocolata

Prajitura_cu_blat_de_biscuiti_si_glazura_de_ciocolata

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.