Reteta zilei: Cvas rusesc

Printeaza

Cvasul este un simbol rusesc la fel ca si votca, paslarii si troica. Cvasul rusesc este o bautura nealcoolica cunoscuta de pe timpuri inca din Rusia Kieveana în timpul domniei printului Vladimir, bucurandu-se si acum de o popularitate deosebita.

Cvas rusesc

Ingrediente:

  • 10 litri apa
  • 9 felii paine neagra sau de secara
  • 1 pumn stafide
  • 4 cani zahar
  • 1,5 linguri drojdie uscata

 

Mod de preparare:

Ziua 1: Intr-o oala mare se fierbe apa. Se prajeste painea neagra.

Cand apa incepe sa fiarba se ia de pe foc, se adauga in apa painea prajita si stafidele, se acopera oala cu capacul si se lasa sa stea peste noapte sau cel putin 8 ore.

Cvas rusesc

Ziua2: Se indeparteaza cu grija painea prajita care se arunca.

Intr-un castron se amesteca bine zaharul cu drojdia uscata si se  adauga in apa in care a fiert painea prajita.

Cvas rusesc

Se acopera oala si se lasa amestecul inca 6 ore amestecand la fiecare 2 ore.

Cu ajutorul unei palnii se toarna cvas in sticle strecurand amestecul  printr-un tifon.

Se introduc sticlele cu cvas la frigider peste noapte.

Cvas rusesc

Ziua 3: Ne putem bucura de gustul minunat de cvas care se poate consuma si in zilele urmatoare.

Cvas rusesc

Cvas

 

Cvas rusesc

Savurati


Poate te intereseaza si:

Cvas_de_stafide

Cvas de stafide

Cvas de stafide din: apa, stafide, lamaie, drojdie, zahar, bicarbonat, mar. Ingrediente: 7 l apă 100 g stafide 1 lămâie 12 g drojdie 1,5 kg zahăr 1 vârf cutit bicarbonat de sodiu 1 măr   Mod de preparare: Tai lămâia bucăţi şi o pui cu stafidele si cu zahărul într-un vas. Adaugi apa fierbinte, amesteci, […]

Lamaie Neyer

Cvas de lamaie

Cvas de lamaie din: apa, zahar, lamai, miere, drojdie, stafide. Ingrediente: 5 litri apă 250 g zahăr 6 lămâi 2 linguri miere de albine drojdie de bere cât o boabă mică de fasole stafide   Mod de preparare: Se pune apa împreună cu zahărul într-un vas, se aşază pe foc şi se lasă să fiarbă […]

 

Savurati

 

Incoming search terms:

  • cvas
  • cvas reteta
  • cvas de casa
  • reteta cvas
  • cvas rusesc
  • cvas receta
  • cum se face cvasul
  • reteta de cvas
  • retete de cvas
  • reteta cvasului

5 comentarii

  1. ASta reteta tare

  2. Cvas-ul nu stie multa lume ce este. De fapt nu mai stie, este o bautura foarte buna. Ador Cvasul 🙂

  3. Bianca Varlan

    De cand n-am mai baut asa ceva

  4. Elena Constantin

    Nu am baut asa ceva. Nici macar n-am auzit de cvas

  5. Luiza Horia

    Ai un plus 10 pentru reteta de cvas

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.