Reteta zilei: Cannelloni cu broccoli si ricotta

Printeaza

Cannelloni cu broccoli si ricotta din: ulei de masline, cannelloni, broccoli, pesmet, lapte, ricotta, nucsoara, parmezan, nuci de pin, sare, piper, ceapa, usturoi, rosii, pasta de tomate, masline, cimbru uscat.

Cannelloni cu broccoli si ricotta

Cannelloni cu broccoli si ricotta

Ingrediente: 

  • 2 lingurite ulei de masline
  • 12 cannelloni
  • 450gr broccoli
  • 75gr pesmet
  • 15 ml lapte
  • 4 linguri ulei de masline
  • 225gr ricotta
  • 1 praf nucsoara
  • 6 linguri parmezan ras
  • sare si piper
  • nuci de pin

Ingrediente sos:

  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa tocata
  • 1 catel de usturoi, zdrobit
  • 2 cutii rosii, tocate
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 4 masline, tocate
  • 1 lingurita cimbru uscat

Mod de preparare:

Preincalziti cuptorul la 190C. Ungeti 4 vase termorezistente.
Fierbeti cannelloni al dente in apa clocotita cu sare si ulei. Scurgeti si clatiti cu apa rece.
Intre timp fierbeti la abur broccoli timp de 10 minute. Lasati apoi sa se raceasca si procesati la blender. Pastrati deoparte.

Cannelloni cu broccoli si ricotta
Intr-un bol amestecati impreuna pesmetul, laptele, uleiul, ricotta, broccoli, nucsoara, 4 linguri parmezan, apoi asezonati, amestecati si pastrati deoparte.

Cannelloni cu broccoli si ricotta
Pentru pregatirea sosului, incalziti uleiul, gatiti ceapa si usturoiul 5 minute, adaugati rosiile, pasta de tomate, maslinele si cimbrul. Gatiti 2-3 minute, apoi trnati in vasele pregatite.
Umpleti cannelloi si asezati in vase.

Cannelloni cu broccoli si ricotta

Ungeti cu putin ulei, presarati restul de parmezan, apoi dati la cuptor 25-30 de minute.

Cannelloni cu broccoli si ricotta
Serviti preparatul cald, presarat cu nuci de pin.

Cannelloni cu broccoli si ricotta

Cannelloni cu broccoli si ricotta

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.