Reteta zilei: Burgeri cu fasole neagra si coriandru
PrinteazaBurgeri cu fasole neagra si coriandru din: fasole neagra, usturoi, ceapa, ardei gras, ou, chimion, pudra de ceapa, chili, sriracha, coriandru, pesmet, ulei, chifle.
Ingrediente:
- 1 cutie fasole neagră
- ½ ceapă, feliata
- 3 catei usturoi, decojit și tocat
- 1 ardei gras roșu, tocat
- 1 ou
- 1 lingurita chimion
- 1 linguriță pudră de ceapă
- 1 linguriță pudra chili
- 1 lingură sos sriracha
- ½ cana coriandru, tocat
- 1 ceașcă pesmet
- 2 linguri ulei
- 4 chifle
- topping-uri, dupa preferinta
Mod de preparare:
Scurgeți fasolea. Într-un bol, se paseaza fasolea neagră cu o furculiță.
Procesati la blender ceapa, usturoiul și ardeiul, amestecati apoi cu fasolea.
Într-un bol separat, combinați oul, chimionul, pudra de ceapă, pudra de chili, sriracha și coriandru. Adăugați în amestecul de fasole și omogenizati.
Incorporati jumatate din pesmet si omogenizati. Formati 4 burgeri si inveliți in restul de pesmet.
Încălziți uleiul într-o tigaie la foc mediu. Gătiti burgerii aproximativ 4-5 minute pe fiecare parte.
Taiati chiflele si adaugati burgerii calzi. Serviti cu topping-uri, dupa preferinta.
Burgeri cu fasole neagra si coriandru
Pofta buna!





