Reteta zilei: Budinca de cartofi cu sos de branza si bacon

Printeaza

Budinca de cartofi cu sos de branza si bacon din: cartofi rosii, branza cheddar, telemea, mozzarella, lapte, smantana, sare, mustar uscat, boia de ardei, piper negru, bacon, ceapa verde.

Budinca_de_cartofi_cu_sos_de_branza_si_bacon_06

Budinca de cartofi cu sos de branza si bacon

 

Ingrediente:

  • 4 kg cartofi rosii , decojiti si taiati bucati
  • 180gr branza cheddar
  • 90gr branza telemea
  • 90gr branza mozzarella
  • 1 cana lapte
  • 1/2 ceasca smantana
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita mustar uscat
  • 1/8 lingurita boia de ardei
  • 1/8 lingurita piper negru proaspat macinat
  • 4 felii de bacon, fiert si tocat
  • 5 fire ceapa verde, tocata

 

Mod de preparare:

Incalziti cuptorul la 180C. Intr-o cratita fierbeti cartofii la foc mare timp de aproximativ 6-8 minute. Scurgeti si clatiti cu apa rece. Scurgeti bine, apoi puneti intr-un vas termorezistent.

Budinca_de_cartofi_cu_sos_de_branza_si_bacon

Amestecati impreuna lapte, smantana, sare, mustar uscat, boia de ardei si piper. Intr-o cratita la foc mediu, aduce amestecul de lapte la fiert. Se reduce focul la mic si se adauga branzeturile.

Budinca_de_cartofi_cu_sos_de_branza_si_bacon_04

Se amesteca usor si frecvent pana cand branza este topita. Se toarna amestecul de branza topita peste cartofi. Coaceti descoperit timp de 35-40 minute. Scoateti din cuptor, se presara cu bacon si ceapa verde si se serveste.

Budinca_de_cartofi_cu_sos_de_branza_si_bacon_05

Budinca de cartofi cu sos de branza si bacon

Budinca_de_cartofi_cu_sos_de_branza_si_bacon_07

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • Budincă de cartofi cu roșii și brânză

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.