Reteta zilei: Budinca de cartofi cu sos de branza si bacon
PrinteazaBudinca de cartofi cu sos de branza si bacon din: cartofi rosii, branza cheddar, telemea, mozzarella, lapte, smantana, sare, mustar uscat, boia de ardei, piper negru, bacon, ceapa verde.
Ingrediente:
- 4 kg cartofi rosii , decojiti si taiati bucati
- 180gr branza cheddar
- 90gr branza telemea
- 90gr branza mozzarella
- 1 cana lapte
- 1/2 ceasca smantana
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita mustar uscat
- 1/8 lingurita boia de ardei
- 1/8 lingurita piper negru proaspat macinat
- 4 felii de bacon, fiert si tocat
- 5 fire ceapa verde, tocata
Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 180C. Intr-o cratita fierbeti cartofii la foc mare timp de aproximativ 6-8 minute. Scurgeti si clatiti cu apa rece. Scurgeti bine, apoi puneti intr-un vas termorezistent.
Amestecati impreuna lapte, smantana, sare, mustar uscat, boia de ardei si piper. Intr-o cratita la foc mediu, aduce amestecul de lapte la fiert. Se reduce focul la mic si se adauga branzeturile.
Se amesteca usor si frecvent pana cand branza este topita. Se toarna amestecul de branza topita peste cartofi. Coaceti descoperit timp de 35-40 minute. Scoateti din cuptor, se presara cu bacon si ceapa verde si se serveste.
Budinca de cartofi cu sos de branza si bacon
Pofta buna!
Incoming search terms:
- Budincă de cartofi cu roșii și brânză