Tort cu bezele si caramel din: frisca, cafea, oua, nuci, faina, zahar, unt, vanilie. Ingrediente: 500 g frişcă 100 ml cafea Pentru blat: 6 albuşuri 150 g zahăr tos 250 g nuci măcinate fin 4 linguri cu făină sare Pentru crema caramel: 2 ouă + 6 gălbenuşuri 200 g zahăr 200 g unt 100 g […]
Reteta zilei: Bezele colorate
PrinteazaBezele colorate din: albus de ou, zahar pudra, esenta de vanilie, colorant alimentar, otet, suc de lamaie.
Ingrediente:
- 2 albușuri de ou
- 130 g de zahăr pudră
- ¼ linguriță de esenta de vanilie
- colorant alimentar
- oțet sau suc de lămâie
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 100C.
Puneti zahărul pudră pe o tavă de copt și dati la cuptor timp de 5 minute.
Cu ajutorul unui prosop de hârtie, ștergeți ușor interiorul unui castron mare cu puțin oțet sau suc de lamaie.
Se adauga albusurile in castron. Cu ajutorul unui mixer electric, bateti 4-5 minute.
Se incorporaza zahărul, lingurita cu lingurita si bateti bine.
Se adaugă vanilie și se amestecă timp de încă 30 de secunde.
Se separă bezeaua în 2 boluri.
In fiecare bol picurati cate o picatura de colorant alimentar, eu am folosit roz si bleu.
Amestecati foarte bine.
Umpleti 2 posuri cu aluat si formati bezele intr-o tava cu hartie de copt.
Coaceti în cuptorul preîncălzit timp de 40-45 de minute.
Lăsați-le în cuptor să se usuce timp de 15 minute.
Scoateti apoi din cuptor si raciti complet.
Serviti bezelele la temperatura camerei.
Bezele colorate
Pofta buna!
poate iti place si:
Bezele umplute
Bezele umplute din: bezele, sos de ciocolata, alune. Ingrediente: sos de ciocolată – circa 250 g 40 bezele simple – de cumpărat 100 g alune de pădure rumenite şi tocate Mod de preparare: Unge o minibezea cu o lingură de sos, înmoaie In alune şi lipeşte deasupra altâ bezea. Repetă procedeul cu toată […]
Pofta buna!