Reteta prajitura cu alune de padure

Printeaza

Reteta prajitura cu alune de padure din: oua, sare, ulei, zahar, coaja de lamaie, faina, amoniac, alune de padure, scortisoara, margarina.

Ingrediente:Reteta prajitura cu alune de padure

  • 6 ouă
  • 1 praf de sare
  • 250 ml ulei
  • 300 g zahăr
  • coaja rasă de la 1 lămăie
  • 1 plic zahăr vanilinat
  • 350 g făină
  • 1 linguriţă amoniac
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • 200 g alune de pădure
  • 1 linguriţă scorţişoară fin măcinată
  • căte 1 lingură margarină şi făină pentru tavă

 

Mod de preparare:

Mărunţesti alunele în blender sau le tai mare, cu cuţitul. Mixezi gălbenuşurile impreună cu 200 g zahăr, până obţii o cremă de culoare deschisă, în care nu se mai simt cristalele de zahăr.

Torni câte putin ulei şi mixezi până îl încorporezi pe tot. Adaugi coaja de lămâie proaspăt rasă, zahărul vanilinat, amoniacul stins cu zeama de lămâie şi făina, în prealabil cernută.

Baţi albuşurile spumă tare, impreună cu sarea, apoi adaugi în mai multe etape zahărul rămas şi baţi în continuare până obţii o spumă tare, lucioasă. O încorporezi în compoziţie, amestecând uşor.

Ungi cu margarină şi tapetezi cu făină o tavă de 30×40 cm. Torni uniform compoziţia şi o pudrezi uniform cu scorţişoara presărată printr-o sită, după care presari alunele.

Introduci tava în cuptorul cald şi coci prăjitura la foc mediu, 35 de minute. Scoţi tava din cuptor.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.