Reteta placinta cu cirese

Printeaza

Reteta placinta cu cirese din: faina, ulei, praf de copt, sare, cirese, esenta de migdale, zahar.

Ingrediente:Reteta_placinta_cu_cirese

  • 250 g făină
  • 12 linguri ulei
  • 12 linguri apă
  • 1/2 pliculeţ praf de copt
  • un praf sare
  • 450 g cireşe congelate
  • câteva picături esenţă migdale
  • zahăr pudră

 

Mod de preparare:

Fructele se lasă să se decongeleze şi să se scurgă foarte bine şi apoi, fie se toacă mărunt la cuţit, fie se mărunţesc la mixer.

Pentru aluat, făina se amestecă cu sarea şi praful de copt.

Se toarnă apa şi uleiul peste făină, se amestecă şi se frământă 10 minute, adăugând la nevoie mai multă făină dacă aluatul nu se desprinde de mână.

Se împarte aluatul în două, o foaie se întinde în tava de copt unsă şi tapetată cu hârtie, se aşază umplutura de fructe amestecată cu esenţă de migdale, se aşază a doua foaie şi se coace 30 de minute.

Se lasă să se răcească în tavă, se taie şi se serveşte cu zahăr pudră.

Reteta placinta cu cirese

Reteta_placinta_cu_cirese

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.