Millefeuille (plăcintă franțuzească cu cremă și foietaj)

Printeaza

Millefeuille (plăcintă franțuzească cu cremă și foietaj) din: foaie de aluat foietaj, lapte, galbenusuri de ou, zahar, faina, zahar vanilat, frisca lichida, zahar pudra.

retete

Ingrediente:

  • 1 foaie de aluat foietaj (aproximativ 300g)
  • 500 ml lapte integral
  • 6 gălbenușuri de ou
  • 125 g zahăr
  • 40 g făină
  • 1 pachet de zahăr vanilat (10g)
  • 250ml frișcă lichidă (30% grăsime)
  • Zahăr pudră pentru decorare

 

 

Mod de preparare:

Încălziți cuptorul la 200°C. Tăiați aluatul foietaj în patru bucăți egale și așezați-le pe o foaie de copt tapetată cu hârtie de copt.

Acoperiți cu o a doua foaie de copt și cu o tăviță cu greutate, cum ar fi o tăviță de copt cu mazăre sau boabe de fasole uscate.

Coaceți aluatul timp de 15-20 de minute sau până când este aurit și crocant. Scoateți din cuptor și lăsați să se răcească complet.

Într-un castron mare, amestecați gălbenușurile de ou cu zahărul și făina. Adăugați zahărul vanilat și treptat laptele, amestecând bine după fiecare adăugare.

Puneți compoziția într-o cratiță și încălziți la foc mediu, amestecând constant până când compoziția începe să se îngroașe.

Reduceți căldura și mai lăsați să fiarbă timp de 2-3 minute, amestecând în continuare. Scoateți cratița de pe foc și lăsați să se răcească timp de 10 minute.

Într-un castron separat, bateți frișca lichidă până când formează vârfuri moi. Adăugați frișca bătută în compoziția de cremă răcită și amestecați ușor.

Puneți o foaie de aluat foietaj coaptă pe o placă de servit și acoperiți cu jumătate din crema de vanilie.

Așezați a doua foaie de aluat foietaj și acoperiți cu restul de cremă. Acoperiți cu a treia și ultima foaie de aluat foietaj.

Presați ușor pentru a fixa și aplatiza Millefeuille-ul. Puneți Millefeuille-ul la frigider timp de cel puțin 30 de minute pentru a se răci și a se întări.

Înainte de servire, presărați cu zahăr pudră și tăiați în părți egale cu un cuțit ascuțit.

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.