Reteta placinta cu carne de miel

Printeaza

Reteta placinta cu carne de miel din: faina, margarina, apa, otet, sare, carne de miel, oua, ciuperci, smantana, lamaie, patrunjel, sare, piper.

 

Ingrediente:Placinta_cu_carne_de_miel

  • 350 g făină
  • 250 g margarină
  • 7 linguri cu apă
  • 1 lingură cu oţet
  • sare

Pentru umplutura:

  • 400 g carne de miel
  • 4 ouă
  • 1/2 cutie cu ciuperci
  • 200 ml smântână
  • 1 lămâie
  • pătrunjel verde
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Amestecă făina cu margarina, apa, oţetul şi un praf de sare şi frământă un aluat care nu se lipeşte de mâini. Inveleşte-l şi lasă-l la rece.

Pentru umplutură, curăţă carnea de pieliţe şi tai-o în fâşii cât mai subţiri. Cu un cuţit cu lama lată, toacă fâşiile de carne.

Scurge ciupercile şi adiugă-le în castron, peste carnea tocată. Toarnă două linguri cu suc de lămâie, sărează şi piperează după gust. Bate ouăle cu sare, adaugă smântână şi amestecă.

Imparte aluatul în două şi întinde foi potrivit de groase. Aşază una dintre foi, pune amestecul de carne şi ciuperci, presară pătrunjel tocat mărunt, iar deasupra, toarnă ouăle bătute cu smântână.

Acoperă cu a doua foaie şi lipeşte bine aluatul la margini. Dă la cuptorul încins pentru 35-40 de minute.

Reteta placinta cu carne de miel

Placinta_cu_carne_de_miel

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.