Rețeta delicioasă de Zacuscă de Fasole – Cum să faci zacuscă de fasole acasă

Printeaza

Rețeta delicioasă de Zacuscă de Fasole – Cum să faci zacuscă de fasole acasă din: fasole uscata, ardei capia, usturoi, ulei de floarea soarelui, rosii, sare, piper, zahar.

 

Ingrediente:

  • 500g fasole uscată (cumpărată sau crescută în grădină)
  • 4-5 ardei capia mari, cojiți și tocați
  • 2 cepe mari, tăiate mărunt
  • 4 căței de usturoi, zdrobiți
  • 4 roșii mari, decojite și tăiate cubulețe
  • 100 ml ulei de floarea soarelui
  • Sare și piper după gust
  • O lingură de zahăr (opțional, pentru echilibrarea gustului)

 

Mod de preparare:

Spală fasolea și las-o să stea în apă rece peste noapte pentru a se înmuia.

Pune fasolea într-o oală mare cu apă și fierbe-o până devine moale. Aproximativ 45-60 de minute. Apoi, scurge-o și las-o să se răcească.

Într-o tigaie mare, încălzește uleiul și adaugă ceapa și usturoiul. Călește-le până devin aurii.

Adaugă ardeii tăiați și roșiile cubulețe. Amestecă și gătește-le până se înmoaie și se amestecă bine, timp de aproximativ 15-20 de minute.

Adaugă fasolea fiartă și scursă. Continuă să amesteci și să gătești timp de 10-15 minute, sau până când toate ingredientele sunt bine încorporate.

Adaugă sare și piper după gust și, dacă dorești, o lingură de zahăr pentru a echilibra gustul.

Redu focul și lasă zacuscă să fiarbă încă 15-20 de minute, amestecând din când în când.

Zacusca de fasole este gata când obține o consistență groasă și omogenă.

Rețeta delicioasă de Zacuscă de Fasole – Cum să faci zacuscă de fasole acasă

Este o rețetă cu origini în bucătăria tradițională a României și se bucură de mare popularitate în sezonul toamnă-iarnă, când fasolea este la cules.

Acest fel de mâncare este bogat în proteine, fibre și nutrienți esențiali. O rețetă versatilă, zacusca de fasole poate fi servită ca aperitiv, alături de pâine proaspătă sau ca garnitură pentru carne sau legume.

Gătită acasă, zacusca de fasole este o modalitate minunată de a păstra gustul toamnei pentru întreaga familie.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

retete

Rețetă tradițională de zacuscă de fasole

Rețetă tradițională de zacuscă de fasole din: fasole boabe, ceapa, usturoi, rosii, ardei grasi, ulei de floarea soarelui, pasta de rosii, sare, piper. Ingrediente: 500 de grame de fasole boabe (preferabil fasole albă sau fasole roșie) 2 cepe mari, tocate mărunt 4 căței de usturoi, mărunțiți 4 roșii mari, tocate 2 ardei grași (1 roșu, […]

 

Zacusca, un must-have culinar al toamnei

Nu lasati sa treaca toamna fara sa preparati zacusca! Preparati retele noastre de zacusca pentru a intampina iarna cum se cuvine! Zacusca delicioasa de gogosari Zacusca delicioasa de gogosari din: pasta de rosii, gogosari, ulei, otet, zahar, foi de dafin, sare, piper. Ingrediente: 400 g pastă de roşii 25 bucati gogoşari roşii 200 ml ulei 200 ml oţet 6 linguri zahăr  foi de […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.