Reteta de post: ardei umpluti cu cartofi
PrinteazaReteta de post: ardei umpluti cu cartofi din: cartofi, ardei, sare, piper, ulei, vegeta, rosii, pesmet, ceapa, patrunjel.
- 1,5 kg cartofi
- 18 ardei
- sare
- piper
- frunze de pătrunjel
- ulei
- vegeta
- 3-4 roşii
- 2 linguri pesmet
- 2 cepe
Mod de preparare:
Se spală ardeii şi se curăţă, apoi se curăţă cartofii, se spală şi se dau prin râzătoare. Se curăţă, se spală şi se dă şi ceapa prin râzătoare.
Se pune totul într-un castron. Se potriveşte de sare şi piper, se amestecă şi se lasă puţin să iasă surplusul de apă din cartofi şi ceapă, apoi se stoarce.
Se pun pătrunjelul, puţin ulei şi pesmetul. Se amestecă bine şi se umplu ardeii.
Intr-un vas în care se pune ulei (50 ml) aşezăm ardeii, deasupra punem felii de roşii, se acoperă cu folie de aluminiu şi se dă la cuptorul încins în prealabil.
Se lasă pentru 40 de minute, apoi se ia folia şi se mai lasă 10 minute să se rumenească ardeii şi să scadă zeama. Se servesc cu puţin pătrunjel tocat deasupra.
Pofta buna!