Ratatouille cu legume de sezon

Printeaza

Ratatouille cu legume de sezon din: vinete, dovlecei, ardei, ceapa, usturoi, rosii, ulei, sare, piper, cimbru.

Ingrediente:Ratatouille cu legume de sezon

  • 2 vinete medii
  • 2 dovlecei
  • 1 ardei roşu
  • 1 ceapă
  • 2-3 căţei de usturoi
  • 4-5 roşii mari
  • 1 conservă de roşii decojite, tocate
  • 2 linguri de ulei
  • sare
  • piper
  • cimbru proaspăt sau uscat

 

Mod de preparare:

Incălzeşte cuptorul la foc mediu.

Spală vinetele, roşiile dovleceii şi ardeiul şi taie-le rondele cu grcsimea de 0,5 cm. Curăţă ceapa şi ust iroiul şi amestecă-le cu roşiile din conservă. Adaugă o lingură de ulei, sare, piper şi frunzuliţe de cimbru.

Intr-o formă termorezistentă dreptunghiulară toarnă sosul de roşii si nivelează.

Peste acest sos aşază feliile de legume ca într-o frigăruie, alternand culorile: o vânătă, un dovlecel, un ardei. Presară sare şi piper proaspăt măcinat şi stropeşte cu 1 lingură de ulei.

Acoperă tava cu hârtie de copt sau folie de aluminiu şi dă la cuptor.

La final, decorează cu frunze proaspete de pătrunjel şi serveşte cu smântână şi pâine sau lipie.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.