Rata cu perisoare din aluat

Printeaza

Rata cu perisoare din aluat din: rata, aluat, ou, marar, zarzavat, ceapa, unt, mazare, smantana, cimbru, sare, piper.

Ingrediente:Rata cu perisoare din aluat

  • 1 raţă de peste 1,750 kg
  • 300 g carne de porc sau de viţel
  • 2 linguri aluat de ecler
  • 1 ou
  • 8 legături potrivite de mărar
  • 100 g zarzavat
  • 2 cepe
  • sare
  • piper
  • 150 g unt
  • 400 g mazăre fină
  • 3 linguri de smântână
  • 1/2 l supă
  • cimbru

 

Mod de preparare:

Pregătiţi obişnuit raţa, treceţi-o prin flacără apoi spălaţi-o foarte bine cu apă rece.

Lăsaţi friptura la cuptor cu foc domol o oră şi jumătate. Puneţi sare, piper, 50 g unt, zarzavat tăiat, ceapa tocată şi puţină apă.

Când friptura este rumenită frumos pe toate feţele, puneti-o în alt vas şi în tava de frigare pregătiţi sosul.

Puneţi in tavă făină, supă, cimbru, lăsaţi să clocotească încet 15 minute, după care strecuraţi şi puneţi smântână.

Treceţi carnea de porc prin maşina de tocat cu sită deasa. Adăugaţi peste aceasta ceapa, salata, aluatul pentru ecler şi 1 ou crud.

Omogenizaţi bine amestecul şi din acesta faceţi perişoare, daţi-le prin mărar tocat şi puneţi-le la cuptor într-o tavă unsă cu unt.

După 10 minute, când perişoarele sunt gata, tăiaţi carnea de raţă în bucăţi potrivite şi puneţi-le pe un platou.

Mai aşezaţi, alături de friptură, mazărea sotată. Aduceţi preparatul la masă cu sosul în sosieră.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.