Pui cu piure si bacon la cuptor

Printeaza

Pui cu piure si bacon la cuptor din: piept de pui, bacon afumat, cartofi, ceapa, oua, usturoi, patrunjel, unt, cascaval, nucsoara, ulei, sare, piper.

Pui_cu_piure_si_bacon_la_cuptor

Ingrediente:

  •  un piept de pui
  •  100 g bacon afumat
  •  un kg cartofi
  • 2 cepe
  •  un ou
  •  2 căţei usturoi
  •  o legătură pătrunjel
  •  80 g unt
  •  10 g unt, pentru tavă
  •  40 g caşcaval ras
  •  un praf nucşoară
  •  2 lincjuri ulei
  •  sare
  •  piper

Mod de preparare:

Cartofii curăţaţi se pun la fiert în apă cu sare pentru 20 de minute. Apoi, se fac piure cu jumătate din cele 80 g unt, nucşoara, sare şi piper.

Intr-o tigaie cu cele 40 g unt rămas, topit în ulei, se căleşte întâi carnea tocată, se scoate si se pun baconul, ceapa şi usturoiul. Se lasă 10 minute Si apoi-se amestecă bine cu carnea. Se adaugă oul şi pătrunjelul şi se verifică de sare, piper, nucşoară.

Se unge un vas cu unt, se pune jumătate din cantitatea de piure, se aşază carnea şi se acoperă cu restul de piure. Se presară cu caşcaval ras şi se dă la cuptor 40 de minute.

Pui cu piure si bacon la cuptor

Pui_cu_piure_si_bacon_la_cuptor

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.