Pui cu mar si portocale

Printeaza

Pui cu mar si portocale din: pui, usturoi, unt, portocale, mar, boia, masline, sare, piper.

Ingrediente:Pui cu mar si portocale

  • 1 pui de 1,5 kg
  • 100 g unt
  • 3-4 căţei usturoi
  • 2 portocale
  • 1 măr
  • plante aromatice (oregano, busuioc, cimbru, chimion)
  • 1 linguriţă boia dulce de ardei
  • câteva măsline
  • piper măcinat
  • sare

 

Mod de preparare:

Se curăţă bine puiul şi se spală. Se condimentează cu sare şi piper pe toate părţile şi în interior. Se desprinde pielea de pe piept cu ajutorul mâinilor şi se unge sub piele, la suprafaţă şi în interior, cu unt.

Se presară plantele aromatice şi boiaua dulce de ardei.

Se umple puiul cu căţeii de usturoi tăiaţi fâşii şi cu felii de portocale şi mere. Se pune puiul în tava unsă cu unt şi se toarnă un pahar cu apă. Se înveleşte tava cu hârtie de copt şi deasupra cu folie de aluminiu şi se dă la cuptorul preîncălzit pentru 1 oră.

Se îndepărtează foliile şi se mai lasă la cuptor până se rumeneşte frumos.

Se serveşte puiul ornat cu felii de portocale şi cu măsline.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.