Pudding de cartofi

Printeaza

Pudding de cartofi din: cartofi, lapte, oua, unt, zahar, stafide, nuci, rom, drojdie.

Ingrediente:Pudding de cartofi

  • 500 g cartofi
  • 500 ml lapte nefiert
  • 2 ouă
  • 2 linguri cu unt
  • 100 g zahăr
  • 100 g stafide
  • 20 nuci
  • 50 ml rom
  • 30 g drojdie de bere
  • 3 linguri cu zahăr pudră sau vanilinat

 

Mod de preparare:

Spălaţi cartofii şi puneţi-i la fiert cu apă fierbinte cât să-i acopere. După 30 min stingeţi focul, răciţi cartofii 10 min, curăţaţi-i de coajă şi zdrobiţi-i cu furculiţa ca să obţineţi o pastă.

Săraţi uşor şi amestecaţi cu laptelt fiert şi răcit 10 min. Omogenizaţi.

Adăugaţi în piureul de cartofi zahărul, 2 ouă bătute ca pentru omletă, stafidele spă­late şi stropite cu rom, miezul de nucă tocat mărunt, drojdia de bere înmuiată cu zahăr sau cu lapte. Frământaţi amestecul cu mâna.

Ungeţi cu unt 2 forme mici de chec, umpleţi cu piure şi coaceţi prăjitura 30 min în cuptorul încălzit.

Răciţi pudding-ul în tavă 10 min, scoateţi pe platou, serviţi cald, pudrat cu zahăr farin sau acoperit cu jeleu de fructe.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.