Praz in aluat

Printeaza

Praz in aluat din: drojdie uscată, faina, ulei de floarea-soarelui, sare, apa calda, praz.

Praz_in_aluat

Ingrediente:

  • 500 g faina
  • 1 lingură drojdie uscată
  • 2 linguri ulei de floarea-soarelui
  • 1/2 linguriţă sare
  • 250 ml apă caldă
  • 2 bucăţi praz

 

 

Mod de preparare:

Amesteci drojdia cu puţină apă caldă şi 2-3 linguri făină. Laşi maiaua să crească. Când înce­pe să facă bule de aer, adaugi făina, sarea, uleiul şi treptat apă caldă.

Frămânţi până obţii un alu­at care nu se ţine de mâini, după care-l laşi să crească până îsi dublează volumul.

Speli prazul, îi tai frunzele şi-l laşi la scurs. După ce ai împărţit aluatul în jumătate, îl întinzi în fâşii lungi, pe care le înfăşori în jurul prazului.

Pui prazul în tăvi înalte cu hârtie de copt şi ţii la cuptor până se rumeneşte pâinea.

Praz in aluat

Praz_in_aluat

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.