Prajiturica cu crema si glazura

Printeaza

Prajiturica cu crema si glazura din: oua, apa, faina, nuca, cacao, praf de copt, zahar, oua, nes, unt, ciocolata.

Ingrediente:

Pentru blat:

  • 6 ouă
  • 11 linguri zahăr
  • 5 linguri apă
  • 5 linguri făină
  • 5 linguri nucă măcinată
  • 1 lingură cacao
  • 1/2 plic praf de copt

Pentru foaia de doboş:

  • 2 ouă
  • 2 linguri zahăr
  • 1/2 plic praf de copt
  • 2 linguri făină

Pentru cremă:

  • 3 ouă
  • 10 linguri zahăr
  • 2 pliculeţe nes
  • 300 g unt
  • 7-8 linguri zahăr

Pentru glazură:

  • 150 g ciocolată menaj

 

Mod de preparare:

Freci gălbenuşurile spumă cu zahărul şi adaugi, rând pe rând, câte o lingură de apă.

Pui făina, cacaua, nuca măcinată şi praful de copt, stins cu zeămă de lămâie.

Baţi albuşurile spumă cu un praf de sare şi le încorporezi în compoziţia de gălbenuşuri.

Pui amestecul într-o tavă unsă cu ulei şi tapetată cu făină şi dai la cuptor.

Pregăteşti foaia de doboş aşa: baţi spumă albuşurile, adaugi zahărul, gălbenuşurile, făina şi praful de copt.

Foaia de doboş o coci pe dosul aceleiaşi tăvi în care s-a copt şi blatul (maximum 10 minute).

Baţi bine ouăle şi le amesteci cu zahărul şi nesul. Compoziţia pentru crema de ouă o fierbi pe aburi, până se îngroaşă. Laşi să se răcească, apoi o amesteci cu untul frecat spumă.

Pe un platou aşezi blatul de cacao. Peste blat întinzi 7-8 linguri de zahăr caramelizat.

Când se răceşte pui crema, foaia de doboş şi deasupra pui glazură de ciocolată.

Dai prajitura la rece până a doua zi.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.