Prăjitura cu prune si aluat făramiţat

Printeaza

O reteta de prajitura cu prune si aluat faramitat din: zahar, unt, sare, faina, praf de copt, scortisoara, ou, prune si pesmet.

Ingrediente:Prăjitura cu prune si aluat făramiţat

  • 200 g zahăr
  • 400 g unt
  • sare
  • 600 g făină
  • 2 linguriţe praf de copt
  • 1 linguriţă scorţişoară măcinată
  • 1 ou
  • 1,3 kg prune
  • 4 linguri pesmet

 

Mod de preparare:

Puneţi, pe rând, într-un castron za­hărul, untul, 1 vârf de cuţit de sare, făina, praful de copt, scorţişoara şi oul şi amestecaţi-le bine cu mixerul.

Apoi frământaţi cu mâinile un aluat omogen. Luaţi 2/3 din aluat cu mâinile presărate cu făină şi aşezaţi-l pe o tavă, pe care, în preala­bil, aţi uns-o cu grăsime.

Intindeţi aluatul, uniform, până la colţuri. Acoperiţi tava cu folie alimentară şi ţineţi-o la rece circa 1 oră.

Puneţi la frigider pentru aceeaşi perioadă şi cealaltă bucată de aluat.

Intre timp, spălaţi fructele, tăiaţi-le în jumătate şi îndepărtaţi-le sâmburii. Incingeţi cup­torul la 180°C.

Inţepaţi aluatul de câteva ori cu furculiţa şi presăraţi-l cu pesmet.

Aşezaţi prunele pe aluat, cu partea secţionată în sus. Fărâmiţaţi restul aluatului şi presăraţi-l peste prune.

Aşezaţi prăjitura pe al doilea nivel de jos al cuptorului şi coaceţi-o circa 40 de minute.

După aceea, lăsaţi-o să se răcească şi serviţi-o, dacă doriţi, cu puţină frişca pe care o pregătiţi în prealabil.

Este ideală la o ceaşcă de cafea, într-un moment de relaxare petrecut în familie sau cu prietenii.

Prăjitura cu prune si aluat fărâmiţat

Pofta buna!

 

 


Poate te intereseaza si:

Prajitura cu prune si rom

Prajitura cu prune si rom din: faina, zahar, ulei, iaurt, praf de copt, prune, ou, mac, smantana. Ingrediente: 350 g făină 120 gzahăr pudră 120 ml ulei 250 g iaurt 1 ou 1/2 plic cu praf de copt un praf de sare 500 g prune 100 g mac măcinat 100 g zahăr 250 ml smântână Pentru […]

Prajitura cu prune uscate si migdale

Prajitura cu prune uscate si migdale

Prajitura cu prune uscate si migdale din: prune, faina, unt, zahar, lapte, ulei, oua, praf de copt. Ingrediente: 300 g prune uscate 120 g făină 90 g zahăr 80 g unt 40 ml lapte 40 ml ulei 3 ouă 40 g făină de migdale o linguriţă praf de copt un plic zahăr vanilat   Mod de […]

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.