Prajitura cu doua creme

Printeaza

Prajitura cu doua creme din: oua, zahar, lapte, cacao, faina, praf de copt, esenta de vanilie, sare, galbenusuri, ciocolata amara, smantana, miere, ciocolata alba, sirop de ciocolata.

Ingrediente:Prajitura_cu_doua_creme

pentru blatul de cacao:

  • 6 oua
  • 250 g zahar
  • 125 ml lapte
  • 250 g faina
  • 50 g cacao
  • un pliculet praf de copt
  • cateva picaturi esenta vanilie
  • un praf sare

pentru blatul alb:

  • 3 oua
  • 125 g zahar
  • 62 ml lapte
  • 150 g faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • cateva picaturi esenta de vanilie
  • un praf sare
  • pentru crema de interior:
  • 250 ml lpate
  • 60 g zahar
  • 3 galbenusuri
  • 250 g unt
  • 50 g ciocolata amara

pentru crema de exterior:

  • 300 g ciocolata amara
  • 180 ml smantana
  • 3 linguri miere de tei
  • 3 linguri unt

pentru decor:

  • sirop de ciocolata
  • ciocolata alba

 

Mod de preparare:

Pentru blatul alb, se bat albuşurile spumă cu zahărul adăugat puţin câte puţin. Se pun apoi gălbenuşurile, făina amestecată în prealabil cu praful de copt şi sarea. Se amestecă şi, alternativ cu făina, se toarnă şi laptele şi esenţa de vanilie. Aluatul se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie şi se coace 30 de minute.

Pentru blatul cu cacao se procedează la fel, cu singura menţiune că făina se pune amestecată în prealabil cu cacaua cernută, praful de copt şi sarea.

Pentru crema de interior, gălbenuşurile se freacă bine cu zahărul, se toarnă laptele rece şi se pune la fiert până ce compoziţia devine groasă, moment în care se adaugă ciocolata ruptă bucăţi. Se amestecă şi se deşartă într-un alt vas pentru răcire. Se amestecă pentru a ajuta răcirea şi apoi se mixează cu untul.

Pentru crema de exterior, se pune ciocolata ruptă bucăţi într-un vas, iar mierea şi smântână se pun la foc mic. Când amestecul începe să facă bule, se toarnă peste ciocolată, se adaugă untul şi se lasă aşa 3 minute. Apoi, se amestecă până ce se obţine o cremă fină. Se lasă apoi 15 minute să se răcească.

Pentru montarea prăjiturii, blatul de cacao se taie în două, se unge cu un strat de cremă de interior, se aşază blatul alb, alt strat de cremă de interior. Se pune a doua parte a blatului cu cacao şi se întinde crema de exterior. Se lasă la rece 4 ore. în momentul servirii se decorează cu sirop de ciocolată şi ciocolată albă răzuită.

Prajitura cu doua creme

Prajitura_cu_doua_creme

Pofta buna!

 

2 comentarii

  1. Delia maria

    Nu sunt prea multe creme :))

  2. Bianca Varlan

    Doar 2 si nimic mai mult 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.