Prajitura cu revent, capsuni si lichior

Printeaza

Prajitura cu revent, capsuni si lichior din: revent roşu, zahar, capsuni, oua, lichior de portocale, frisca, Amarettini, bezele.

Prajitura_cu_revent_capsuni_si_lichior

Ingrediente:

  • 300 g revent roşu
  • 120 g zahăr
  • 200 g căpşuni
  • 3 gălbenuşuri
  • 5 linguri lichior de portocale
  • 300 ml frişcă

In plus:

  • 200 g căpşuni
  • 80 g Amarettini

Pentru decor:

  • 250 g căpşuni
  • 40 g bezele

Mod de preparare:

Se spală reventul, se lasă să se scurgă şi, dacă e nevoie, se deco­jeşte.

Tijele se taie bucăţi şi se pun într-o oală împreună cu 50 ml apă; se înăbuşă 5 min. la foc mijlociu, amestecând. Se adaugă 80 g zahăr şi compotul se lasă să se răcească.

Se spală căpşunile, se lasă să se scurgă şi se scot frunzuliţele.

Căpşunile se taie bucăţi şi se adau­gă la compotul de revent; se pasea­ză cu mixerul. Se pun deoparte 3 linguri din piureul de fructe.

Gălbenuşurile se bat cu zahăr şi lichior 3 min. la bain-marie. Se scot din baia de apă şi se amestecă până se răcesc.

Se înglobează piu­reul de fructe şi frişca bătută. Se taie cuburi 200 g căpşuni. Se zdro­besc Amarettîni.

Se îmbracă în folie o formă de chec (20 x 8 cm). Se aşază 1/3 din cremă; apoi căpşunile şi a doua tre­ime de cremă.

Se marmorează şi se aşază Amarettini, apoi cremă; se dă la congelator 8 ore. Se decorează cu căpşuni şi bezele.

Prajitura cu revent, capsuni si lichior

Prajitura_cu_revent_capsuni_si_lichior

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.