Prajitura cu morcovi si branza

Printeaza

Prajitura cu morcovi si branza din: faina, zahar, bicarbonat, stafide, ghimbir, cuisoare, ananas, morcovi, oua, ulei, branza, frisca.

Ingrediente:

  •  1 1/2 cană făină albă
  • 1 cană zahăr
  • câte 1/2 cană stafide aurii şi nuci măcinate
  • câte 1 linguriţă bicarbonat, praf de copt, scorţişoară şi nucşoară
  • câte 1/2 linguriţă ghimbir şi cuişoare
  • 1 linguriţă rasă sare
  • 1 cană de 300 ml plină cu morcovi raşi
  • 350 g ananas din compot, scurs de zeamă şi făcut terci
  • 2 ouă bătute lejer
  • 1/2 cană ulei
  • 1 linguriţă esenţă de vanilie
  • 250 g brânză dulce de vaci, cremoasă
  • zahăr pudră
  • 1 fiolă esenţă de vanilie
  • zeama de la 1 lămâie
  • 150 ml frişcă lichidă

 

Mod de preparare:

Intr-un vas încăpător se amestecă făina cu zahărul, praful de sare, bicarbonatul, praful de copt, mirodeniile, stafidele şi nucile. Intr-un alt vas se adaugă ouăle bătute lejer, esenţa de vanilie, morcovii, ananasul şi uleiul şi se omogenizează bine.

Se adaugă ingredientele lichide peste cele uscate si cu un tel se omogenizează foarte bine.

Se tapetează o tavă de 28 cm diametru cu hârtie de copt, doar fundul, se unge cu ulei, se toarnă aluatul şi se coace în prima fază la foc potrivit, apoi la foc mic, până la proba cu scobitoarea, timp de aproape 1 oră.

Se lasă la răcit peste noapte.

A doua zi se decorează cu crema de brânză. Se amestecă brânza cu zahărul pudră, esenţa de vanilie, zeama de lămâie şi frişca bătută.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.