Prajitura cu migdale si pepene

Printeaza

Prajitura cu migdale si pepene din: oua, zahar, faina, sare, fulgi de migdale, sarlota de vanilie, gelatina, pepene verde, pepene galben.

 

Ingrediente:

pentru blat:

  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 100 g faina
  • 1 praf de sare
  • 150 g fulgi de migdale

pentru crema:

  • 1 plic sarlota de vanilie
  • 1 plic gelatina transparenta
  • 200 g pepene verde
  • 150 g pepene galben

 

Mod de preparare:

Separi albuşurile de gălbenuşuri. Baţi albuşurile spumă tare cu un praf de sare.

Gălbenuşurile le amesteci cu zahărul. Combini albuşurile cu gălbenuşurile şi adaugi făina în ploaie.

Tapetezi o formă de tort, iar pe fund şi pe laterale presari fulgi de migdale.

Torni compoziţia şi dai la cuptor până trece testul scobitorii. O scoţi şi o laşi să se răcească.

Prepari şarlota conform instrucţiunilor de pe ambalaj şi o întinzi peste blat.

Cu o linguriţă decupezi bulgăraşi de miez de pepene verde şi galben pe care-i aşezi sub forma unui turn peste şarlotă.

Pregăteşti gelatina conform instrucţiunilor de pe ambalaj şi o torni în fir subţire peste miezul de pepene.

Dai la rece 2 ore, apoi scoţi prăjitura din formă.

 

Prajitura cu migdale si pepene

Prajitura_cu_migdale_si_pepene

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.