Prajitura cu mango si iaurt

Printeaza

Prajitura cu mango si iaurt din: faina, zahar, unt, frisca, lapte, praf de copt, iaurt, gelatina, mango.

Ingrediente:Prajitura cu mango si iaurt

Pentru blat:

  • 200 g făină
  • 100 g zahăr
  • 50 g unt nesărat
  • 200 ml friscă lichidă
  • 100 ml lapte
  • 1/2 plic praf de copt

Pentru umplutură:

  • un kg iaurt
  • 100 g zahăr pudra
  • gelatină pentru un kg de produs
  • fructe de mango din compot

Pentru servit:

  • frisca
  • fructe din compot

 

Mod de preparare:

Pentru blat, se pun într-un vas zahărul, făina si praful de copt.

Untul tăiat cubulete se pune pe foc cu laptele si, după topire, se adaugă frişca. Se amestecă, se pune peste făină si se toarnă aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se coace 15-20 de minute.

După ce se răceşte, se faie în 3 foi egale.

Pentru umplutură, fructele de mango si iaurtul se scurg foarte bine. Separat, se pregăteşte gelatina conform indicaţiilor de pe pachet, apoi se amestecă bine cu iaurtul, zahărul si fructele.

Se montează prăjitura, cu crema de iaurt între foile de blat si se lasă până a doua zi la rece. Se serveşte cu friscă bătută şi fructe din compot bine scurse.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.