Prăjitură cu căpşune şi cacao

Printeaza

O reteta delicioasa de prajitura cu: zahar tos, lapte, ciocolata neagra, faina, unt, oua, praf de copt, cacao, sare, capsuni, gem de zmeura.

Ingrediente:Prăjitură cu căpşune şi cacao

  • 320 g zahăr tos
  • 180 ml lapte dulce
  • 300 g ciocolată neagră
  • 235 g unt
  • 200  făină
  • 5 ouă
  • un pliculeţ praf de copt
  • o lingură cu cacao
  • un sfert de lin­guriţă cu sare
  • 300 g căpşune
  • gem de zmeură

Mod de preparare:

Intr-o oală se pun la topit la bain-marie 250 g zahăr tos, laptele dulce, 200 g unt şi 200 g ciocolată. Se amestecă cu un tel şi după ce s-au topit ingredientele se toarnă într-un bol şi se lasă să se răcească.

Gălbenuşurile se mi­xează până se albesc şi se amestecă bine cu ingredientele fierte. Albuşurile se mixează împre­ună cu sarea până îşi dublează volumul şi devin ca o spumă tare.

Făina se cerne peste ingredientele din bol împreună cu praful de copt şi se mixează. Se adaugă căpşunele tăiate bucăţi mari şi date prin făină, albuşurile mixate şi se amestecă cu o lingură de sus în jos ca sa nu se lase compoziţia.

Se toarnă într-o tavă unsă cu unt şi presărată cu făină, se coace la foc potrivit 45-50 de minute, verificandu-se din când în când cu o scobitoare.

Prăjitură cu căpşune şi cacao

Prăjitură cu căpşune şi cacao

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.