Placinta cu lamaie, rom si mac

Printeaza

Placinta cu lamaie, rom si mac din: faina, oua, zahar, unt, praf de copt, iaurt, lapte, zahar, gris, mac, unt, rom, sare, scortisoara, coaja de lamaie, oua si zahar pudra.

 

Ingrediente:Placinta_cu_lamaie_rom_si_mac

  • 400-500 g faina
  • 3 oua
  • 180 g zahar
  • 100 g unt
  • 1 praf de copt
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 4 linguri iaurt

pentru umplutura:

  • 350 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 40 g gris
  • 200 g mac macinat
  • 50 g unt
  • 2 linguri rom
  • sare
  • scortisoara
  • coaja de lamaie
  • 2 oua
  • zahar pudra pentru decor

 

Mod de preparare:

Cerni făina şi o amesteci cu prafui de copt, zahărul, in­clusiv cel vanilat. Adaugi un­tul tăiat bucăţi, ouăle bătu­te separat, iaurtul şi frămânţi un aluat potrivit de tare, îl acoperi şi-l laşi să se odih­nească 20 de minute.

Pui laptele pe foc cu za­hărul, adaugi grisul şl ames­teci, apoi laşi să se odihnea­scă, acoperit, 10 minute.

Pui macul măcinat, untul, gălbe­nuşurile şi sarea, omogeni­zezi, iar apoi pui rom, scorţi­şoară şi coajă de lămâie, du­pă gust.

Incorporezi albuşu­rile bătute spumă tare. Imparţi aluatul jumăta­te şi întinzi două foi cât tava.

Aşezi în tava unsă şl tape­tată o foaie, pui compoziţia de mac şi acoperi cu a do­ua foaie, pe care o înţepi cu o furculiţă din loc în loc.

Ungi cu ou bătut şl coci la 180° C. O laşi să se răcească, o tai dreptunghiuri şi o presari cu zahăr pudră.

 

Placinta cu lamaie, rom si mac

Placinta_cu_lamaie_rom_si_mac

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.