Plăcintă economică

Printeaza

O reteta de placinta economica din: faina, lapte, oua, drojdie, sunca, cascaval, unt, gris, sare si ulei.

Ingrediente:Plăcintă economică

  • 310 g faina
  • 200 ml lapte
  • 2 oua mari
  • 15 g drojdie proaspata
  • 5 g drojdie uscata
  • 200 g mortadella sau sunca
  • 200 g cascaval
  • 10 g unt
  • 2 lingurite cu gris
  • 1/2 lingurita cu sare
  • 80 ml ulei

 

Mod de preparare:

Pune făina într-un vas şi adaugă în centrul ei drojdia dizolvată în laptele uşor călduţ, ouăle, uleiul şi sarea. Amestecă. Tapetează tava (20×20 cm) cu unt şi griş. Toarnă jumătate din cantitatea de aluat. Pudrează cu puţin griş, aşază un strat de mortadella, apoi unul de caşcaval şi iarăşi unul de mortadella.

Acoperă ultimul  strat de mortadella cu aluatul rămas. Presară deasupra mac sau susan şi lasă să se odihnească aproximativ o jumătate de oră. Bagă tava în cuptorul preîncălzit pentru 20-25 de minute. După ce se răceşte, tai-o în pătrăţele şi serveşte..

Plăcintă economică

Plăcintă economică

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.