Placinta cu praz si sunca

Printeaza

Placinta cu praz si sunca din: faina, drojdie uscata, sare, lapte, ulei, smantana, oua, praz, sunca, ardei grasi, sare, piper, cimbru, nucsoara.

Ingrediente:Placinta_cu_praz_si_sunca

pentru aluat:

  • 500 g faina
  • 2 plicuri drojdie uscata
  • 1 lingurita sare
  • 250 ml lapte
  • 100 ml ulei

pentru umplutura:

  • 500 g smantana
  • 2 oua
  • 2 fire praz
  • 8 felii sunca
  • 2 ardei grasi
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • nucsoara

 

Mod de preparare:

Amesteci într-un bol făina, drojdia şi sarea. Adaugi laptele şi uleiul, apoi frămânţi până se omogenizează şi devine nelipicios. Laşi la dospit până îşi dublează volumul. Impărţi aluatul în două şi întinzi blaturile cu sucitorul. Laşi la dospit încă 10 minute.

Cureţi şi speli prazul şi ardeii. Prazul îl tai rondele, iar ardeiul felii subţiri. Amesteci smântână cu ouăle, condimentele şi cu jumătate din cantitatea de ardei, praz şi şuncă. Intinzi pe fiecare blat. Apoi, pe deasupra, pui restul ingredientelor. Laşi la cuptor până se rumenesc. Serveşti cât sunt calde.

Placinta cu praz si sunca

Placinta_cu_praz_si_sunca

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.