Placinta cu spanac si branza sau praz

Printeaza

Placinta cu spanac si branza sau praz din: faina, margarina, sare, branza, spanac si oua.

Retete

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 500 g faina
  • 3 linguri undelemn sau margarina topita
  • 1 lingurita sare
  • o cana apa calduta

Pentru umplutura:

 

Mod de preparare

Coca obtinuta se imparte in doua, se intind bucatile pe planseta, se bat sa devina elastice, se ung cu grasime, se impaturesc ca o plapuma si se dau la rece 1/2-1 ora.

In tava unsa se pune prima foaie (dupa ce a fost scoasa de la frigider intinsa), se stropeste (unge) cu grasime, se asaza umplutura facuta din brinza cu spanac si 3-4 oua sau in loc de spanac se fierbe praz in apa se scurge apa se adauga lapte si brinza cu oua, apoi peste aceasta compozitie se pune cealalta foaie dupa ce a fost intinsa pe planseta, dar se pune putin incretita.

Se stropeste cu grasime se coace la un foc potrivit pina se aureste.

Se serveste calda, cu un pahar de lapte batut sau simpla. Se poate minca si rece.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.