Placinta de praz cu branza de oaie

Printeaza

Placinta de praz cu branza de oaie din: unt, praz, oua, branza, lapte, sare, piper, marar.

Ingrediente:Placinta de praz cu branza de oaie

  • 1 pachet foi de plăcintă
  • 2 linguri cu unt
  • 1 kg praz curăţat
  • 3 ouă
  • 200 g brânză de oaie
  • 1 pahar cu lapte
  • sare
  • piper măcinat
  • 3-4 linguri cu mărar tocat
  • 2 linguri cu unt

 

Mod de preparare:

Faceţi umplutura plăcintei: curăţaţi firele de praz de foile veştede, spălaţi şi tăiaţi în felii subţiri de 1 cm fiecare fir de praz. Puneţi-l să se călească într-o tigaie în care aţi topit 2 linguri cu unt.

Lăsaţi să se înmoaie timp de 3-5 min, trageţi tigaia de pe foc, lăsaţi îsă se răcească 10 min şi apoi turnaţi peste praz laptele, ouăle bătute ca pentru omletă şi brânza fărâmiţată.

Amestecaţi, săraţi, piperaţi şi adăugaţi mărarul tocat. Omogenizaţi. Ungeţi cu unt o cratiţă sau o formă, puneţi un rând de foi de plăcintă, ungeţi cu unt topit şi acoperiţi cu u n strat gros din amestecul de praz.

Puneţi alt strat de foi de plăcintă, acoperiţi iar cu praz. Procedaţi astfel până când terminaţi foile de aluat şi amestecul de praz.

Tăiaţi cu un cuţit ascuţit forme diferite, puneţi tava în cuptor şi coaceţi plăcinta 30 min la foc potrivit.

Când serviţi, desprindeţi uşor formele pe care le-aţi trasat înainte de coacere.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.