Placinta cu praz si branza sarata

Printeaza

Placinta cu praz si branza sarata din: faina, margarina, praz, branza, oua, lapte, sare.

Ingrediente:Placinta cu praz si branza sarata

Aluat:

  • 600 g făină
  • 250 g margarină
  • 150 ml apă
  • 1/2 linguriţă de sare

Umplutură:

  • 6 fire de praz
  • 300 g brânză sărată
  • 4 ouă
  • 1 ceaşcă cu lapte
  • apă
  • sare

 

Mod de preparare:

Se face un aluat din apă, sare şi făină. Se frământă bine şi se adaugă treptat margarină topită. Se frământă până se încorporează toată margarina, apoi se lasă să se odihnească.

Prazul se taie rondele şi se fierbe 10 min. în puţină apă. Când scade, se adaugă brânza rasă, se mai lasă 3 min. şi se dă deoparte să se răcească. Se adaugă ouăle bătute şi laptele fierbinte. Se sărează după gust.

Aluatul se împarte în două părţi egale şi se întind două foi; se aşază prima foaie în tava unsă cu margarină, apoi praz, iar deasupra cealaltă foaie. Se înţeapă cu furculiţa din loc în loc.

Se coace la foc mic.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.