Placinta cu mere de post

Printeaza

Placinta cu mere de post din: faina, ulei, zahar, apa minerala, zahar vanilat, lamaie, bicarbonat, mere, scortisoara.

Ingrediente:Placinta cu mere de post

Foi:

  • 250 g făină
  • 50 ml ulei
  • 50 g zahăr
  • 150 ml apă minerală
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 1 lămâie
  • 1 vârf de cuţit bicarbonat

Umplutură:

  • 1 kg mere decojite si rase
  • 300 g zahăr
  • scorţiţoară după gust
  • 2 plicuri zahăr vanilat

 

Mod de preparare:

Se prepară foile: se pun într-un castron zahărul, vanilia, uleiul şi apa şi se bat cu telul până se dizolvă zahărul, apoi se adaugă treptat făina cernută şi bicarbonatul stins cu suc de lămâie.

Se adaugă şi coaja rasă de lămâie şi se amestecă astfel încât să iasă un aluat bine legat.

Se împarte aluatul în 2 părţi egale şi se întind 2 foi pe planşeta tapetată cu făină.

Se asamblează plăcinta într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coace. Se lasă să se răcească în tavă şi se pudrează cu zahărul pudră cu aromă de vanilie. Apoi se porţionează.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.