Placinta cu iaurt si telemea

Printeaza

Placinta cu iaurt si telemea din: ulei, sare, faina, apa minerala, branza, iaurt, oua.

Ingrediente:Placinta cu iaurt si telemea

Foaie:

  • 100 ml ulei
  • 200 ml apă minerală
  • 1/2 linguriţă sare
  • 300 g făină

Umplutură:

  • 250 g brânză telemea
  • 500 g iaurt
  • 4 ouă

 

Mod de preparare:

Din ingredientele pentru foaie se formează un aluat nelipicios, care se întinde subţire cu sucitorul. Se taie în 4 bucăţi.

Brânza se rade pe răzătoarea cu ochiuri mari şi cantitatea se împarte imaginar tot în 4. Pe bucata de aluat se presară brânză, apoi se strânge în formă de evantai. Se prind capetele cu ambele mâini şi se aşază în tava unsă cu ulei.

Se continuă până se termină aluatul şi s-a completat suprafaţa tăvii.

Se bat ouăle cu puţină sare, se adaugă iaurtul şi se omogenizează compoziţia, apoi se toarnă uniform în tavă. Se toarnă ulei în fir subţire, cu lingura (5 linguri) şi se coace la foc mediu, până se rumeneşte (cca 45 min.).

Se scoate din cuptor şi se ţine acoperită cu hârtie 15 minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.