Placinta cu carne de iepure si susan

Printeaza

Placinta cu carne de iepure si susan din: faina, praf de copt, susan, unt, iepure, bacon, legume, condimente, verdeata.

Ingrediente:Placinta cu carne de iepure si susan

  • 250 g făină
  • 10 g praf de copt
  • 125 ml supă de legume
  • 2 linguri cu pătrunjel proaspăt, tăiat mărunt
  • un ou bătut, pentru uns
  • 2 linguri cu seminţe de susan, opţional

Pentru umplutura:

  • 1 iepure întreg, porţionat
  • 15 g unt
  • 4 felii de bacon, tăiate în sferturi
  • 4-6 cepe eşalote, curăţate şi tăiate în jumătate
  • 1 morcov mare, curăţat şi tăiat în bastonaşe
  • 1 bulb de fenicul, tăiat în felii
  • 2 căţei de usturoi, curăţaţi şi feliaţi
  • 150 ml vin alb
  • 600 ml supă de pui
  • o frunză de dafin şi crenguţe de cimbru
  • sare şi piper negru măcinat
  • 12 măsline (verzi, negre), fără sâmburi
  • 4×300 ml vase termorezistente

 

Mod de preparare:

Pentru a face umplutura, rumeneşte bucăţile‘de iepure în jumătate din cantitatea de unt, timp de 5 minute. Scoate-l din tigaie.

Pune untul rămas, apoi adaugă baconul, cepele, morcovul, bulbul de fenicul şi usturoiul. Poţi adăuga inima şi ficatul. Rumeneşte totul timp de 5 minute.

Toarnă supa şi dă în fiert. Adaugă frunza de dafin şi crenguţele de cimbru, apoi bucăţile de iepure.

Asezonează, acoperă cu capac şi fierbe totul la foc mic timp de 1-1,5 ore.

Folosind o spumieră, scoate carnea şi legumele şi lasă-le să se răcească câteva minute. Pune supa rămasă în tigaie înapoi pe foc şi fierbe până când se reduce la aproximativ 600 ml. Scoate carnea de pe oase (vei rămâne cu aproximativ 600 g).

Preîncălzeşte cuptorul la 200°C. Pune carnea şi legumele înapoi în sos şi încălzeşte-le în timp ce pregăteşti aluatul.

Pentru aluat, amestecă făina, praful de copt, pătrunjelul, supa de legume şi 150 ml apă, până se leagă.

Asezonează după gust. Adaugă 2-3 linguri de apă, pentru a obţine un aluat moale.

Imparte aluatul în 4 şi întinde fiecare bucată astfel încât să acoperi suprafaţa vaselor.

Imparte carnea, legumele şi măslinele între cele 4 vase şi toarnă şi sos până sus. Aşază aluatul deasupra. Unge cu ou şi presară seminţele de susan.

Coace plăcinta timp de 30 de minute.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.