Placinta aromata cu gutui

Printeaza

Placinta aromata cu gutui din: faina, lapte, unt, zahar, drojdie, gutui, oua.

Ingrediente:Placinta aromata cu gutui

Pentru aluat:

  • 600 g făină
  • 250 ml lapte
  • 100 g unt
  • 1 ou
  • 50 g zahăr
  • 25 g drojdie
  • 1 praf de sare
  • 2 linguri ulei

Pentru umplutură:

  • 5 gutui
  • 150 g zahăr
  • 70 g unt
  • 1 ou, pentru uns

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, pui făina într-un vas încăpător. Deasupra presari drojdia sfărâmată, zahărul, adaugi oul bătut şi sarea. Separat, încălzeşti laptele, adaugi untul şi laşi pe foc până se topeşte. Ai grijă să nu se înfierbânte.

Torni laptele, puţin câte puţin, peste făină. Adaugi şi uleiul. Frămânţi aproximativ 10 minute, până obţii un aluat uşor moale şi nelipicios. Presari aluatului puţină făină, îl acoperi cu un prosop şi-l laşi la loc cald o oră.

Pentru umplutură, speli gutuile şi le dai prin râzătoare. Topeşti untul cu zahărul apoi adaugi gutuile. Laşi amestecul la foc mic până se evaporă toată zeama.

Impărţi aluatul în două. întinzi două foi cu grosimea de 5 mm. Umpli fiecare foaie cu compoziţia de gutui, le rulezi şi le pui într-o tavă tapetată. Acoperi plăcintele cu un prosop şi le laşi la cald 30 de minute.

Ulterior, le ungi cu oul bătut şi le coci 40 de minute în cuptorul încins.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.