Placinta cu gutui, mere si scortisoara

Printeaza

Placinta cu gutui, mere si scortisoara din: mere, gutui, zahar, ulei, scortisoara, faina, sare, apa, zahar pudra.

Ingrediente:Placinta cu gutui, mere si scortisoara

Pentru umplutură:

  • 1 kg mere
  • 1 kg gutui
  • 200 g zahăr
  • 1 lingură ulei
  • 1 linguriţă scorţişoară

Pentru foi:

  • 1 kg făină
  • 3 linguri ulei
  • 1 praf de sare
  • 300 ml apă caldă
  • zahăr pudră, pentru decor

 

Mod de preparare:

Razi merele şi gutuile şi le căleşti în ulei cu zahărul şi scorţişoara. Dai deoparte şi laşi la răcorit.

Separat, pui făina intr-un castron, adaugi 2 linguri de ulei, sarea şi torni apă treptat, frământând până când obţii un aluat potrivit de tare. îl împărţi în 3 părţi egale şi întinzi 3 foi.

Tapetezi o tavă, aşezi prima foaie, jumătate din umplutură, a doua foaie, restul de umplutură şi ultima foaie. Ungi prăjitura cu uleiul rămas şi o tai pătrate, apoi o dai la cuptor până când se rumeneşte.

O pudrezi cu zahăr după ce s-a răcorit.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.