Pilaf de prepelite (varinata)
PrinteazaPilaf de prepelite
- 5 prepeliţe fripte
- 1 ceaşcă orez
- 2 ceşti zeamă de carne
- 125 g unt
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţăm orezul şi îl spălăm repede. Orezul curat nu se mai spalâ. Punem orezul într-o cratiţă cu o bucăţică de unt, sare şi piper ; amestecăm bine, apoi turnăm zeama de carne clocotită care se amestecă cu orezul. Aşezăm cratiţa pe aragaz la un foc iute pînă ce începe orezul să clocotească.
Atunci o acoperim şi o dăm la cuptor 18-20 minute. Cînd este gata, scoatem orezul din cuptor şi îl lăsăm acoperit pe colţul aragazului. Frigem prepeliţele în tavă ca mai sus pînă capătă culoare aurie. Cînd sînt gata, le scoatem din tavă şi le punem într-o cratiţă.
Turnăm peste pilaf untura fierbinte de la prepeliţe, acoperim vasul şi îl dăm 4-5 minute la un cuptor moale, cu uşa deschisă.
Prepeliţele le punem din nou în tava lor pe marginea maşinii.
Cu 2—3 minute înainte de a da la masă, scoatem pilaful din cuptor, îl descoperim, îl amestecăm încet şi uşor cu o lopăţică sau cu o lingură şi îl aşezăm într-o farfurie. Scoatem frigăruile şi aşezăm prepeliţele peste pilaf.
Turnăm puţină zeamă de carne în tava în care s-au fript prepeliţele, amestecăm şi strecurăm sosul fierbinte în farfurie peste prepeliţe. Servim imediat.
Pofta buna!