Pilaf de prepelite (varinata)

Printeaza

Pilaf de prepelite

Ingrediente:Pilaf de potarnichi (rizoto de vanat)

  • 5 prepeliţe fripte
  • 1 ceaşcă orez
  • 2 ceşti zeamă de carne
  • 125 g unt
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Curăţăm orezul şi îl spălăm repede. Orezul curat nu se mai spalâ. Punem orezul într-o cratiţă cu o bucăţică de unt, sare şi piper ; amestecăm bine, apoi turnăm zeama de carne clocotită care se amestecă cu orezul. Aşezăm cratiţa pe aragaz la un foc iute pînă ce începe ore­zul să clocotească.

Atunci o acoperim şi o dăm la cuptor 18-20 minute. Cînd este gata, scoatem orezul din cuptor şi îl lă­săm acoperit pe colţul aragazului. Frigem prepeliţele în tavă ca mai sus pînă ca­pătă culoare aurie. Cînd sînt gata, le scoatem din tavă şi le punem într-o cra­tiţă.

Turnăm peste pilaf untura fierbinte de la prepeliţe, acoperim vasul şi îl dăm 4-5 minute la un cuptor moale, cu uşa deschisă.

Prepeliţele le punem din nou în tava lor pe marginea maşinii.

Cu 2—3 minute înainte de a da la masă, scoatem pilaful din cuptor, îl des­coperim, îl amestecăm încet şi uşor cu o lopăţică sau cu o lingură şi îl aşezăm într-o farfurie. Scoatem frigăruile şi aşe­zăm prepeliţele peste pilaf.

Turnăm puţină zeamă de carne în tava în care s-au fript prepeliţele, amestecăm şi strecurăm sosul fierbinte în farfurie peste prepeliţe. Servim imediat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.