Pilaf de orez cu ciuperci champignon

Printeaza

Pilaf de orez cu ciuperci champignon din: orez, ciuperci, morcov, ardei, ceapa, sare, piper, patrunjel, ulei.

Ingrediente:Pilaf de orez cu ciuperci champignon

  • 1 cană cu orez
  • 300 g ciuperci (champignon)
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • 1 ceapă
  • sare
  • piper boabe
  • pătrunjel tocat
  • 4 linguri cu ulei

 

Mod de preparare:

Spălaţi legumele, tăiaţi-le felii subţiri, căliţi în ulei până când ceapa se înmoaie şi devine translucidă. Lucraţi cu vasul acoperit. Folosiţi doar 3 linguri cu ulei.

Curăţaţi ciupercile, înlăturaţi picioruşele pe care le curăţaţi de partea care a stat în pământ pe care o aruncaţi, apoi le spălaţi şi le tocaţi mărunt. Tocătura o treceţi în cratiţa cu legume.

Alegeţi orezul bob cu bob, spălaţi în 2-3 ape, răsturnaţi în oala cu legume călite. Adăugaţi 4 măsuri de apă caldă (4 căni cu apă), piper boabe şi Flinguriţă cu sare. Lăsaţi să fiarbă la foc potrivit 20 min, apoi stingeţi focul şi acoperiţi vasul cu mâncare.

Tăiaţi pălăriile ciupercilor în sferturi, prăjiţi-le în ulei puţin până sunt bune de consumat (12-15 min), apoi aşezaţi-le deasupra pilafului. Ornaţi cu verdeaţă tocată mărunt după ce aţi stins focul.

Serviţi pilaful cald sau rece, lângă crutoane şi vin alb.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.