Pilaf cu praz si dovlecel
PrinteazaPilaf cu praz si dovlecel din: orez, praz, ulei, dovlecei proaspeţi, mărar, sare.
Ingrediente:
- 700 g orez
- 100 g praz
- 200 ml ulei
- 1,5 kg dovlecei proaspeţi
- 2 legături mărar
- sare
Mod de preparare:
Se pune apa la fiert. Când a început să clocotească, se pune prazul tăiat mărunt, cu puţină sare, şi se lasă să fiarbă 10-15 minute.
Intre timp, se taie dovleceii în bucăţi mari şi se adaugă împreună cu orezul, uleiul şi mărarul tăiat mărunt. Se mai lasă să dea puţin în clocot, cu vasul acoperit.
Apoi se dă la cuptor. Când se scoate, se răsuflă puţin, priiramestecare lentă cu lingura. Se lasă acoperit, să se răcească. Se serveşte şi cald, dar de preferinţă rece.
Pofta buna!