Piept de rata cu sos de piper

Printeaza

Piept de rata cu sos de piper din: piept de rata, coniac, piper, smantana.

Ingrediente:Piept de rata cu sos de piper

  • 6 bucati piept de raţă – circa 650 g
  • 6 linguri coniac
  • 400 ml smântână
  • 2 linguri piper zdrobit
  • 2 linguri piper verde în saramură, scurs de lichid

 

Mod de preparare:

Crestează pieliţa în formă de romburi. Prăjeşte în vasul încins, cu pieliţa în jos 7-8 minute. Intoarce şi prăjeşte 4-5 minute, în funcţie de grosime. Transferă pe platou, presară sare şi piper şi acoperă cu folie de aluminiu.

Scurge aproape toată grăsimea şi pune vasul la foc mic. Toarnă coniacul şi lasă să clocotească 1 minut. Adaugă smăntăna, piperul zdrobit şi piperul verde şi fierbe 1 minut.

Taie pieptul de raţă în felii subţiri, toarnă sosul deasupra şi serveşte imediat.

 

Pofta buna!

 

Sumar
recipe image
Nume reteta
Piept de rata cu sos de piper
Autor
Publicat pe

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.