Piept de pui cu sos de capere
PrinteazaPiept de pui cu sos de capere din: piept de pui, unt, faina, zeama de lamaie, supa de legume, capere, smantana, sare, piper.
- 800 g piept de pui
- 3 linguri unt
- 2 linguri faina
- 2 linguri zeama de lamaie
- 300 ml supa de legume
- 3 linguri capere
- 1 lingura smantana
- sare
- piper
Mod de preparare:
Opăriti pieptul de pui în apă clocotită în care aţi pus 1 linguriţă de sare şi un pic de zeamă de lămâie. Scurgeţi pieptul de pui, ungeţi-l cu puţin ulei de măsline şi puneti-l la cuptor pentru 15 minute. Pentru sos topiţi untul pus într-o crăticioară.
Adăugaţi făină, amestecaţi şi ţineţi-o 3 minute, la foc mic. Stingeţi cu supa de pui sau de zarzavat. Lăsaţi să fiarbă, amestecând încontinuu, pentru a nu se forma cocoloaşe. Adăugaţi zeama de lămâie şi smântână şi caperele întregi sau tăiate, după plac.
Puneţi puiul şi mai fierbeţi 5 minute, apoi luaţi vasul de pe foc.
Piept de pui cu sos de capere
Pofta buna!