Piept de pui cu sos de capere

Printeaza

Piept de pui cu sos de capere din: piept de pui, unt, faina, zeama de lamaie, supa de legume, capere, smantana, sare, piper.

Ingrediente:Piept_de_pui_cu_sos_de_capere

  • 800 g piept de pui
  • 3 linguri unt
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 300 ml supa de legume
  • 3 linguri capere
  • 1 lingura smantana
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Opăriti pieptul de pui în apă clocotită în care aţi pus 1 linguriţă de sare şi un pic de zeamă de lămâie. Scurgeţi pieptul de pui, ungeţi-l cu puţin ulei de măsline şi puneti-l la cuptor pentru 15 minute. Pentru sos topiţi untul pus într-o crăticioară.

Adăugaţi făină, amestecaţi şi ţineţi-o 3 minute, la foc mic. Stingeţi cu supa de pui sau de zarzavat. Lăsaţi să fiarbă, amestecând încontinuu, pentru a nu se forma cocoloaşe. Adăugaţi zeama de lămâie şi smântână şi caperele întregi sau tăiate, după plac.

Puneţi puiul şi mai fierbeţi 5 minute, apoi luaţi vasul de pe foc.

Piept de pui cu sos de capere

Piept_de_pui_cu_sos_de_capere

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.