Pulpe de pui la tigaie cu cuscus

Printeaza

Pulpe de pui la tigaie cu cuscus din: ulei de masline, pulpe de pui, sare, piper, conopida, ceapa, usturoi, otet de vin alb, rosii cherry, masline, capere, patrunjel, cuscus.

Ingrediente:Pulpe de pui la tigaie cu cuscus

  • 1/4 ceasca ulei de măsline
  • 5-6 pulpe de pui
  • Sare și piper
  • 1/2 conopidă, tăiată în buchețele
  • 1 ceapă, feliata
  • 4 catei de usturoi, felii subțiri
  • 1/4 cană de oțet de vin alb
  • 1 cană de roșii cherry, tăiate în jumătate
  • 3/4 ceașcă măsline, fără sâmburi
  • 2 linguri de capere
  • patrunjel proaspat tocat
  • cușcuș, fiert conform indicatiilor de pe pachet

 

Mod de preparare:

Incalziti uleiul de masline intr-o tigaie pe foc mediu-mare. Între timp, asezonati cu sare și piper. Când uleiul este fierbinte, se adauga carnea de pui si se gatesc 3-4 minute pe fiecare parte.

Scoateți carnea de pui pe o farfurie și se adaugă buchețelele de conopidă în ulei fierbinte. Se presara cu sare si gatiti pe toate partile pana se rumenesc. Trasferati alaturi de pui pe farfurie.

Se adaugă ceapa, se presara cu sare și gatiti cateva minute, poana se rumeneste. Se adauga usturoiul. Gatiti 30 secunde, apoi se incorporeaza otetul. Gatiti 30 de secunde si adaugati rosiile.

Se amestecă în jur de 30 de secunde, apoi se adauga carnea de pui si conopida. Se acoperă cu apă și se adăuga măslinele și caperele. Se aduce la fierbere, se acoperă și se fierbe timp de 30 minute.

După 30 minute, se scoate capacul și gustati sosul. Asezonati, daca este necesar. Gatiti, descoperit, alte 15 minute. Se presara totul cu patrunjel si se serveste pe pat de cuscus.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.