Peste cu salata de cuscus si gogosar

Printeaza

Peste cu salata de cuscus si gogosar din: fileuri de cod sau merluciu, ulei, condimente pentru peşte, cuşcuş, coriandru măcinat, pudră de turmeric gogosar rosu, ceapa, lamaie, frunze de pătrunjel, sare, ulei de masline.

Peste_cu_salata_de_cuscus_si_gogosar

Ingrediente:

  • 4 fileuri de cod sau merluciu
  • 2 linguri ulei
  • condimente pentru peşte

Pentru salată:

  • 200 g cuşcuş
  • 1/2 linguriţă coriandru măcinat
  • 1 vârf de cuţit pudră de turmeric
  • 1 gogoşar roşu
  • 1 ceapă mică
  • 1 lămâie
  • 3 linguri ulei de preferinţă de măsline
  • 1 legătură frunze de pătrunjel
  • sare

Mod de preparare:

Stropeşti fileurile cu zeamă de lămâie, le pre­sari pe ambele părţi cu condimente pentru peşte. Le împachetezi în folie de plastic şi le laşi în frigider pentru 1/2 oră.

Frigi peştele pe grătarul încins, uns cu puţin ulei, câte 5 minute pe fiecare parte, la foc mediu. Pui într-un castron bobiţele de cuşcuş, sare după gust, uleiul şi coriandrul.

Torni 400 ml apă fierbinte şi acoperi vasul. După 5-10 minute, scurgi apa care nu a fost absorbită şi amesteci cuşcuşul cu fur­culiţa, ca să se desfacă bobiţele şi să capete un aspect aerat.

Adaugi tur- mericul, coaja fin rasă şi zeama de lămâie, ceapa tocată fin, pătrunjelul tocat şi gogoşarul curăţat, spălat şi tăiat în fâşii.

Peste cu salata de cuscus si gogosar

Peste_cu_salata_de_cuscus_si_gogosar

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.