Peste (biban de mare) in sos picant

Printeaza

Peste (biban de mare) in sos picant din: biban de mare, ulei de rapita, ulei de masline, praz, usturoi, patrunjel, rosii, fulgi de chili, boia afumata, curry picant, suc de lamaie, chimen, sare, piper.

retete

Ingrediente:

  • 2 bucăți de biban de mare (cca 1 kg)
  • 50 ml ulei de rapiță
  • 50 ml ulei de măsline
  • ½ bucată de praz sau 2-3 fire mari de ceapă verde
  • 6 căței de usturoi
  • ½ legătură de pătrunjel
  • 5 roșii
  • ½ linguriță fulgi de chili
  • 1 linguriță pudră de boia afumată
  • ½ linguriță de curry picant
  • sucul de la 2 lămâi
  • 1 linguriță de chimen măcinat
  • sare și piper după gust

 

 

Mod de preparare:

Peștii se spală, se usucă cu prosop de hârtie, se fac incizii fine în partea de sus, se masează cu sare și piper.

Prazul, usturoiul și fulgii de chili se prăjesc în uleiul de rapiță până se înmoaie.

Se adaugă pătrunjelul tocat, chimenul, boiaua, curry-ul, sucul de lămâie, uleiul de măsline și roșiile tăiate cubulețe, se condimentează cu sare și piper și se amestecă bine.

Se gătesc la foc mic cca 5 min. Se așază peștii într-o tavă și fiecare se umple cu 1 lingură din amestecul de mai sus.

Cu restul de amestec se acoperă peștii.

Se coc în cuptorul preîncălzit la 190°C cca 25-30 min., timp care variază în funcție de mărimea peștilor.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Supa ungureasca

Peste picant cu sos de rosii

Peste picant cu sos de rosii din: peste, faina, ardei, suc de rosii, ulei, sare. Ingrediente: 4 bucăţi peşte 2 linguri făină 2 ardei iuţi 200 ml suc de roşii 2 foi de dafin 3 linguri ulei sare   Mod de preparare: Peştele se trece prin făină şi se prăjeşte în două linguri de ulei. […]

 

Peste pane cu sos picant

Peste pane cu sos picant

Peste pane cu sos picant din: peste, faina, oua, ulei, sare, lamaie, sosuri picante sau mustar. Ingrediente: cam 1 kg peşte 3-4 linguri făină 2 ouă 2-3 linguri ulei sare Opţional: lămâie sosuri picante sau muştar   Mod de preparare: Peştele se pregăteşte şi se curăţă ca şi în cazul peştelui prăjit. In final, bucăţile […]

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.