Penne carbonara cu bacon si chiftele

Printeaza

Penne carbonara cu bacon si chiftele din: penne, carnati, bacon, ceapa, galbenusuri, smantana, parmezan si patrunjel.

Ingrediente:Penne_carbonara_cu_bacon_si_chiftele

  • 400 g penne
  • 4 carnati proaspeti
  • 8 felii de bacon sau pancetta
  • 1 ceapa, tocata fin
  • 3 galbenusuri mari
  • 4 linguri de smantana
  • 85 g de parmezan, ras fin
  • 1 legatura mica de patrunjel, tocat fin

 

Mod de preparare:

Fierbe pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj, între timp, scoate carnea din cârnaţi, aruncând pielea, şi cu mâinile umede sau unse cu puţin ulei, formează chiftele relativ mici. Incălzeşte o tigaie şi prăjeşte feliile de bacon sau pancetta până devin crocante. Scoate-le din tigaie şi ţine-le la cald.

Prăjeşte chiftelele până se rumenesc şi sunt bine pătrunse. Păstrează-le tot la cald (cuptorul încălzit uşor este ideal pentru asta). Căleşte ceapa în grăsimea lăsată de bacon şi de chiftele până se înmoaie. Intr-un bol mic, amestecă gălbenuşurile, smântână, mare parte din parmezan şi din pătrunjel cu mult piper negru şi un praf de sare.

Scurge pastele, dar păstrează un polonic de apă. Transferă pastele în tigaia pe care ai luat-o de pe foc şi adaugă mixul de ouă, ceapa şi chiftelele din cârnaţi. Amestecă bine, adăugând apa pusă deoparte, până obţii un sos ce acoperă pastele. Imparte pe farfurii, presară pătrunjelul şi parmezanul rămase şi aşază deasupra feliile de bacon.

Penne carbonara cu bacon si chiftele

Penne_carbonara_cu_bacon_si_chiftele

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.