Pateuri picante cu cartofi

Printeaza

Pateuri picante cu cartofi din: cartofi, mazare, ceapa, curry, mustar, lamaie, aluat.

Ingrediente:Pateuri picante cu cartofi

  • 300 g de cartofi
  • 100 g mazare
  • 1 ceapa
  • 2 linguriţe pastă de curry
  • 1 linguriţă seminţe de muştar
  • zeama de la 1/2 lămâie
  • 375 g aluat de foitaj

Mod de preparare:

Se fierb 8 minute 300 g de cartofi curăţaţi de coajă şi tocaţi, până se înmoaie. Cu un minut înainte de a se închide focul se adaugă 100 g de mazăre congelată. Se scurge totul, apoi se pune deoparte.

Intre timp, se încinge un pic de ulei într-o tigaie. Se prăjeşte 1 ceapă tăiată felii până se înmoaie şi se colorează uşor.

Se adaugă 2 linguriţe pastă de curry şi 1 linguriţă seminţe de muştar negru, apoi se mai prăjeşte un minut. Se adaugă în tigaie cartofii şi mazărea şi se amestecă. Se adaugă zeama de la 1/2 lămâie şi o mână de coriandru tocat, apoi se lasă la răcit.

Se încinge cuptorul la 200° C/gaz 6.

Se întinde cu sucitorul un pachet de 375 g aluat de foitaj, astfel încât să se obţină un pătrat. Se taie în 8 dreptunghiuri. Se aşază 4 dintre acestea pe o tavă, se ung marginile cu ou bătut şi se pune câte un sfert din umplutură în centrul fiecărei bucăţi.

Se aşază deasupra bucăţile de aluat rămase, apoi lipesc cu degetele marginile celor două bucăţi. Se ung cu ou, apoi se coc 20 de minute, până devin pufoase şi aurii.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.